5 Nov: Kaapstad - Kommetjie
8 november 2025 - Kommetjie, Zuid-Afrika
Vandaag ronden we het schiereiland, Z van Kaapstad, waarin het Table Mountain N.P. ligt met daarin Cape Point en Kaap de Goede Hoop.
Vanuit de camping in Melkbosstrand rijden we de kustweg. De aantrekkelijke kust is inmiddels vrij dicht bebouwd. We passeren mooie, geisoleerde baaien met tidal pools om te zwemmen.
In Hout Bay, waar zojuist tonijn wordt geladen vanuit een vissersboot, kopen we een kilo verse vis (heek).
In Simonstown/Boulders Beach leeft in de zanderige baai een kolonie Afrikaanse pinguins. Deze kleinste pinguïns zijn endemisch in Z-Afrika en zijn helaas een bedreigd diersoort t.g.v. watervervuiling, overbevissing en klimaatverandering. Gelukkig kunnen we nog genieten van deze pinguins.
Via Fischhoek rijden we het Table Mountain N.P. in, een bergachtig gebied met steile kliffen en endemische vegetatie, zoals de protea. Het eindpunt is een serie kliffen - Cape Point, met een kabelbaan naar de top. Het geeft met het zonnige weer een prachtig uitzicht op de baai en de Indische- en Atl. Oceaan, Echter, het waait zeer hard.
Daarna rijden we naar de Kaap de Goede Hoop. Het is niet het meest Zuidelijke punt van Afrika. Dat is Cape Agulhas. De Portugezen introduceerden de naam in de hoop dat de zeeroute naar India en Oost-Indië nu (met behouden vaart) bereikbaar was met het ronden van de Kaap.
We volgen de kustweg met uitzicht op de Atl. Oceaan tot aan Kommetjie, waar we op de Imhof camping overnachten. Het dorp ligt in een prachtige baai met uitzicht op de Tafelberg.

Inderdaad kunnen jullie dit nog wel allemaal opslaan, zonder extra geheugen aan te schaffen?😜
Hier alles rustig geen post alleen reklames