13-14 Nov: Knysna - Tsitsikamma N.P.

15 november 2025 - Stormsrivier, Zuid-Afrika

Toch nog een lekke band na 20000 km. In Knysna laten we de band repareren.

Knysna: The HeadsKnysna: The Heads

The Heads, vlakbij de Woodbourne camping, geeft prachtige uitzichten op de zee en de rotsenkust.

Knysna: Bollards Bay beach

Knysna: zwemmen in Bollards Bay

We besluiten er een kleine stranddag van te maken. Leisure eiland in Knysna heeft een mooie strand 'Bollards Bay Beach'. De auto parkeren we langs het strand.

Heerlijk relaxen: zwemmen en zonnen. Daar zijn we aan toe.

Verlaten strand Nature Valkeys

Nature's valley

Schelpdieren in beweging

Begin van de middag rijden we via Plettenberg Bay, dat één van de mooiste stranden heeft van Z-Afrika, op de bochtige R102 naar Nature's Valley, waar otters en dolfijnen voorkomen. De R102 slingert zich door een prachtige dichtbeboste heuvelig gebied, vlak langs zee.

Storms River Mouth restcampKust bij Storms River Mouth restcamp

In Storms River doen we boodschappen voordat we naar de Storms River Mouth Rest Camp gaan dat in het Tsitsikamme N.P. ligt. De camping ligt prachtig aan een rotsenkust en heeft een verwarmd zwembad tussen de rotsen. Een geweldig mooie plek.

Hoge golven bij zonsondergang

zonsondergang Storms River Mouth Restcamp

Storms River Mouth Restcamp 's avonds

Storms River Mouth Restcamp: verlichte zwembad

We genieten van de zonsondergang en de hoge golven van de Indische Oceaan.

We slapen heerlijk met het achtergrondgeluid van de golven die breken op de rotsen.

14 Nov:

Hangbrug over de Storms River MouthStorms River Mouth

Kust bij Storms River mouth

Geke loopt over de hangbrug

s' Morgens doen we een kleine wandeling naar 3 hangbruggen, die de inham van de Storms River overbruggen. Het is een populaire wandeling.

Storms River Mouth Restcamp: Wij in het

's Middags zwemmen we in het zwembad 'voor onze deur'. Heerlijk warm water, met de woeste golven op de achtergrond.

Walvis voor de kust

De rest van de middag genieten we van het kijken naar de zee en het spotten van walvissen en dolfijnen voor onze camper. We zien een walvis spuiten en dolfijnen zwemmen, helaas iets te ver voor een duidelijke foto.

Storms River Mouth Restcamp: laatste briefing

Storms River Mouth Restcamp

We hebben om 17:00 een briefing: De allerlaatste. Een lange deze keer, want Martin vertelt in het kort wat we allemaal beleefd hebben afgelopen 135 dagen, incl de moeilijkheden onderweg. Dit maakt het reizen zo boeiend. We hebben vele leuke ervaringen opgedaan die ons verrijkt hebben en waar het volgens ons om gaat: Nieuwsgierig blijven en durven!

Storms River Mouth Restcamp: gezamenlijke apero

Storms River Mouth Restcamp: grillen van vlees

Daarna is er een apero en het houtvuur gaat aan om het vlees te grillen, zoals iedere avond Z-Afrikanen doen.

Het waren weer een fantastische 2 dagen.

1. Wies Luijten:
    Het einde komt in zicht
  2. Lucasvanderlaan:
    Magnifiek
    Geniet zeker van het fraaie weer want hier wordt het langzaam maar zeker winterachtig.
    Ook de braai is om niet te vergeten.
  3. Marianne Mulders:
    15 november 2025
    Prachtig die zwembaden zo dicht bij de oceaan en die golven . Mooie afscheids plaatjes.
  4. Erna Glazenborg:
    16 november 2025
    Wat een heerlijke afsluiter zo langzamerhand. Op deze manier kunnen jullie lekker alles nog es even voorbij laten gaan terwijl je daar ligt te dobberen in deze scenery.