26-28Juni: De lange vlucht naar Port-Elizabeth

28 juni 2025 - Kempton Park, Zuid-Afrika

Op de luchthaven van Brussel nemen we afscheid van Karen, Jayden, Yoran en Eden. De bestemming-Port-Elizabeth (PE) zal worden gevlogen via 2 stopovers (Frankfurt en Johannesburg).

Nadeel van stopovers is dat de connectie kan worden gemist, zeker als de overstaptijd kort is. De vlucht van Brussel naar Frankfurt (FRA) vertrekt 1 hr later, m.a.g. dat we de connectie FRA naar Johannesburg (JHB) missen, en daardoor ook de connectie JHB naar PE.

Een rebooking op de late avond is niet meer mogelijk. We krijgen van Lufthansa vouchers voor een goed hotel en taxi in Frankfurt, met het advies om de volgende dag vroeg op de luchthaven te zijn voor een rebooking. Voordat we naar bed gaan, drinken we nog een welverdiende Duitse glas bier.

Na het ontbijt, begeven we ons vroeg naar de luchthaven. Een hulpvaardige Lufthansa medewerker regelt voor ons een vlucht naar PE, via Nairobi (Kenia) en JHB. Gelukkig, we kunnen door!

Moe maar blij komen we 28Juni,  13:00 aan op het vliegveld in PE, 24hr later dan gepland. Een aardig koppel geeft ons een lift naar de airb&b waar we tot 30 Juni verblijven. Voorlopig hebben we even genoeg van vliegtuigen en airports!

1. Lucasvanderlaan:
    28 juni 2025
    Fijn dat er steun was en jullie goed zijn aangekomen
  2. Wies Luijten:
    28 juni 2025
    Een heel gedoe dat vliegen
  3. Wies Luijten:
    28 juni 2025
    Goed dat jullie enkele reservedagen hebben ingelast
  4. San:
    28 juni 2025
    Arme zielen. Nu ff op adem komen!!
  5. Marianne Mulders:
    28 juni 2025
    Oh wat een gedoe! Fijn nu even rust.
  6. Leen en Jacky:
    29 juni 2025
    Ai ai dat was toch even een beetje stressen maar jullie zijn er geraakt nu kan de echte vakantie beginnen 🚐
  7. Joke Koops:
    29 juni 2025
    Het is gelukt, jullie zijn in Afrika!!!!!
  8. Ineke en Gerard:
    4 juli 2025
    Altijd vermoeiend en intensief lange reisdagen en vooral als er ge-reroute moet worden.