10 Sep: Kapishya Hotsprings - Kundalila Falls
11 september 2025 - Kundalila Falls, Zambia
We zijn vroeg wakker en ik wil nog profiteren van de hotsprings. Het is aangenaam met een lagere buitentemperatuur in de vroege ochtend. Er ligt een damplaag op het warme water.
Daarna ontbijten we aan de rivier. De zon komt juist boven het bos uit.
We rijden dezelfde 32km offroad terug. Onderweg zien we een groepje kinderen en moeder voor hun eenvoudig huis. We geven ze een aantal koekjes en vraag de moeder toestemming voor een foto. Verderop zien we vrouwen in de rivier de was doen.
Deze mensen in de afgelegen nederzettingen hebben een arm, uitzichtloos bestaan. Toch is Zambia rijk aan mineralen, vooral koper. Landbouw is een andere belangrijke onderdeel van de economie.
We moeten een gammele, houten brug over om bij de hoofdweg te komen. Er hangen koeiehuiden te drogen.
In Mpika kopen we bij een slagerij, Z-Afrikaanse 'boerewors' en op de markt tomaten en avocado. De slagerij ziet er hygiënisch uit.
Onderweg zien we een markt met veel mensen. Leuk om er overheen te lopen. Het zijn vnl. spullen uit China en veel kleding. Uiteraard worden we weer bekeken.
Na de afslag is het nog 14km offroad naar een camperplaats bij de Kundalila falls. Deze zullen we morgenvroeg bekijken.

Geniet verder
Hier alles ok
Was het niet te warm?
Heerlijk om kindjes zo blij te kunnen maken met een koekje!