7-8 Juli: Underberg en Sani pas (Lesotho)

7 juli 2025 - Khotso Lodge & Horse Trails, Zuid-Afrika

7 Juli:

Tijd om Durban achter ons te laten. De bestemming voor vandaag is Underberg aan de rand van de Drakensbergen, 225 km W van Durban. We hebben er reuze zin in😀

Een ieder rijdt zijn eigen route in eigen tempo. Het heuvelige binnenland is meer winters dan de kust: loofbomen zijn zonder bladeren, temp ca. 13°. De winterjas kan aan!

Op weg naar Underberg

In Howick zien we de 94m hoge watervallen. Regelmatig zien we vrouwen lopen met gekochte spullen dragend op hun hoofd.

Howick waterval (94m)

Perfect in balans

Bulwer: lokale markt

In Bulwer kopen we fruit op de lokale markt. Iets na Underberg, in café 'The Olde Duck' , drinken we een koffie op het terras met een prachtig uitzicht.

Underberg: Een koffie in The Olde Duck

Het afgelegen Khotso Lodge & Horse Trails ligt prachtig in het heuvellandschap op1538m. Vanavond eten we samen in de sfeervolle Lodge met haardvuur. Buiten is het koud: 0°

Khotso Lodge: Campsite en kampvuurKhotso Lodge: campsite9Dinner in de sfeervolle lodge

Khotso lodge: Campsite 's avonds

8 Juli:

We hebben onder onze winterdekbedden geslapen: vannacht was het -5°.  Snel de verwarming aan na het opstaan.

Underberg-Khotso Lodge: -5° afgelopen nacht

We worden 8:30 afgehaald door een aantal 4x4 autos van Sani Pass Tours om via de 2874m hoge Sani ( hoogste van Afrika) pas naar Lesotho te rijden. Paspoorten moeten mee, want Lesotho is een onafhankelijke staat.

Op weg naar  LesothoOp weg naar Lesotho-2

Via een mooie route rijden we naar de Z-Afrikaanse grens. Hierna gaat de weg over in een stenige  gravelroad. De drakensbergen zijn supermooi met afgeplatte toppen (tafelbergen).

Gravelroad op weg naar Lesotho Koninkrijk Lesotho

Drakensbergen naar Lesotho

ons tweetjes

Na de paspoort controle in Lesotho rijden we naar een dorpje, waar info wordt gegeven over Lesotho. Er wordt daarna gedanst door de lokale bevolking. Beetje toeristisch, toch leuk.

Lesotho: Dorpje op de hoogvlakteLesotho: Traditionele dans2 Lesotho vrouwen met typische kledij 2 Lesotho mannen met typische kledij

Daarna lunchen we in een restaurant bij de grens. We dalen daarna weer de gravelroad af naar de Z-Afrikaanse grens. Er worden kraanvogels gespot. Leuk om in Lesotho te zijn geweest.

Op terug van LesothoGrijze kroonkraanvogels

1. Wies Luijten:
    Mooi landschap
  2. Anne Van den Berg:
    7 juli 2025
    Mooi hoor. Morgenochtend misschien sneeuw, als je zo hoog zit
  3. Ineke en Gerard:
    7 juli 2025
    Vorstbeveiliging ?! Pak je teen voorzichtig in! Mooie indrukken door je foto’s!
  4. Yoran en Eden:
    8 juli 2025
    Prachtig landschap. En zag er gezellig uit zo daar binnen!
  5. Richard & Sander:
    8 juli 2025
    Geweldige natuur! We hebben de Sani Pass ook gereden met chauffeur in een 4x4. En in het hoogst gelegen café van Zuidelijk Afrika geluncht, dat ligt net in Lesotho. Nog bij een inheemse stam geweest. Super ervaring. Leuk om te zien dat het in de winter ook zo mooi is daar.
  6. San:
    8 juli 2025
    Eindelijk is het de reis begonnen. Wat een temperatuurs omslag. Mooie natuur. Geniet ervan.
  7. Marianne Mulders:
    8 juli 2025
    Lesotho mooi. En die Sani pas gereden in 2009. Prachtige beelden. Eindelijk op je eigen tempo reizen. Mooie camping daar …
  8. Karen, Yacine & Jayden:
    Schitterend landschap! Lekker koud wel 😅
  9. Leen en Jacky:
    9 juli 2025
    De reis is nog maar enkele dagen begonnen en al zo veel meegemaakt en zo veel mooie foto’s. Die van de vogels zijn ook prachtig, je zal een vogelboek kunnen maken tegen het einde van de reis 🦩🦜🐓🦤 😄
    Jullie zien er heel gelukkig uit ! 😊😊
  10. Marga en Kees:
    9 juli 2025
    Het zijn weer mooie foto's van een heel mooi landschap.
  11. Erna Glazenborg:
    10 juli 2025
    Leuke trip hè naar Lesotho? Hebben wij ook gedaan inclusief de dansjes etc. Maar de Drakenbergen vonden we ook prachtig om te zien. Wat een landschap!
    Enjoy!
  12. Bob en Gemma:
    10 juli 2025
    Wat een avonturen maken jullie mee.
    En die foto’s dan erg mooi.
    Hopelijk wordt het weer wat beter.
    Hier in Finland veel regen gehad.
    Maar de komende dagen wordt het beter.
    Groetjes Bob en Gemma.
  13. Wim en Mirjam:
    11 juli 2025
    Geniet van deze reis. Wij genieten mee van jullie verhalen en foto's.