7-8 Juli: Underberg en Sani pas (Lesotho)
7 juli 2025 - Khotso Lodge & Horse Trails, Zuid-Afrika
7 Juli:
Tijd om Durban achter ons te laten. De bestemming voor vandaag is Underberg aan de rand van de Drakensbergen, 225 km W van Durban. We hebben er reuze zin in😀
Een ieder rijdt zijn eigen route in eigen tempo. Het heuvelige binnenland is meer winters dan de kust: loofbomen zijn zonder bladeren, temp ca. 13°. De winterjas kan aan!
In Howick zien we de 94m hoge watervallen. Regelmatig zien we vrouwen lopen met gekochte spullen dragend op hun hoofd.
In Bulwer kopen we fruit op de lokale markt. Iets na Underberg, in café 'The Olde Duck' , drinken we een koffie op het terras met een prachtig uitzicht.
Het afgelegen Khotso Lodge & Horse Trails ligt prachtig in het heuvellandschap op1538m. Vanavond eten we samen in de sfeervolle Lodge met haardvuur. Buiten is het koud: 0°
8 Juli:
We hebben onder onze winterdekbedden geslapen: vannacht was het -5°. Snel de verwarming aan na het opstaan.
We worden 8:30 afgehaald door een aantal 4x4 autos van Sani Pass Tours om via de 2874m hoge Sani ( hoogste van Afrika) pas naar Lesotho te rijden. Paspoorten moeten mee, want Lesotho is een onafhankelijke staat.
Via een mooie route rijden we naar de Z-Afrikaanse grens. Hierna gaat de weg over in een stenige gravelroad. De drakensbergen zijn supermooi met afgeplatte toppen (tafelbergen).
Na de paspoort controle in Lesotho rijden we naar een dorpje, waar info wordt gegeven over Lesotho. Er wordt daarna gedanst door de lokale bevolking. Beetje toeristisch, toch leuk.
Daarna lunchen we in een restaurant bij de grens. We dalen daarna weer de gravelroad af naar de Z-Afrikaanse grens. Er worden kraanvogels gespot. Leuk om in Lesotho te zijn geweest.

Jullie zien er heel gelukkig uit ! 😊😊
Enjoy!
En die foto’s dan erg mooi.
Hopelijk wordt het weer wat beter.
Hier in Finland veel regen gehad.
Maar de komende dagen wordt het beter.
Groetjes Bob en Gemma.