16 Aug: Babati - Meserani Snake Park (Arusha)
16 augustus 2025 - Arusha, Tanzania
Een beetje vroeger (07:00) dan normaal vertrekken we naar het volgende kamp ivm de voorbereiding voor de 4-daagse safari door het Serengeti N.P en de Ngorongoro krater.
De weg die we rijden doorsnijdt de Maasai steppe en het Lake Manyara N.P.; Beide een vlak, droog gebied met gras en acaciabomen. De Maasai herders hoeden hun koeien en schapen. Ze leven in ronde hutten, gemaakt van takken en opgevuld met koeiemest. Het dak is van stro.
We delen bij de briefing over Serengeti, onze vruchten (msada, misasati) uit, gekocht op de markt in Iringa. Het is niet bepaald de smaak waar wij, Westerlingen, van houden.
Het is de 1e keer dat deze Afrika reis vliegt (45min) naar het Serengeti N.P. ipv een rit van 8hr met de auto. We zullen vliegen met een klein vliegtuig van Arusha naar de airstrip Kogatende, N -Serengeti, dichtbij de Mara rivier. De 6 persoons safari jeeps staan dan klaar om de safari te doen.
De trek van miljoenen gnoes over de Mara rivier is momenteel gaande. Met een beetje geluk kunnen we de trek gaan zien.
De eerste 2 dagen verblijven we in het Noorden van het Serengeti NP en de Mara rivier. De 3e dag gaan we naar Centraal Serengeti, terwijl de 4e dag is gereserveerd voor de Ngorongoro krater. We slapen in 2p. luxe tenten met douche en wc.
Wifi en mobiele data zijn nagenoeg afwezig in het park. We zijn dus 4 dagen uit de lucht!.
Anne Van den Berg:16 augustus 2025Prachtig gebied
Wies Luijten:16 augustus 2025Dan wens ik jullie een schitterende Safari.
Ineke en Gerard:16 augustus 2025Dat wordt VET genieten! Het is alweer een poosje geleden dat wij daar waren. Wij hebben de trek van de gnoes net gemist. We duimen dat jullie het geluk en de ervaring wel hebben! 🤞🤞
Jacqueline:17 augustus 2025Fijne Safari toegewenst 😘😘
Yoran en Eden:17 augustus 2025Spannend!
Marianne Mulders:17 augustus 2025De serengetti prachtig en bijzonder. Daar k je niet zo gauw op deze manier. Goede reis en succes.
Leen en Jacky:18 augustus 2025Wauw ! Dat wordt spannend !
Erna Glazenborg:19 augustus 2025Weer zo'n top excursie, hoop dat jullie hebben genoten van de bijzonderheden van deze 4-daagse trip.
Jacky:4 september 2025Weer iets van jullie To Do - lijstje .geschrapt Aan dit tempo zal ze snel afgepunt geraken. Alhoewel jullie vinden wel iets nieuw